Balıkesir Havadis

Öğretmenleri, şehit öğretmen Aybüke Yalçın için söylediler

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENİYLE BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ GURUR VE HÜZÜN İLE BURUK KUTLANDI. EĞİTİM HAYATINI EDREMİT İLÇESİNDE GEÇİREN VE BATMANDA ŞEHİT OLAN ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN’IN EĞİTİMLERİNDE YER ALAN ÖĞRETMENLERİ BU KEZ ONUN SEVDİĞİ ŞARKILARI 24 KASIM’DA SESLENDİRDİLER.

Öğretmenleri, şehit öğretmen Aybüke Yalçın için söylediler
49 views
24 Kasım 2021 - 13:10

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Öğretmenler Günü buruk kutlandı. Eğitim hayatını Edremit ilçesinde geçiren ve Batman’da şehit olan Şenay Aybüke Yalçın’ın öğretmenleri, bu kez onun sevdiği şarkıları 24 Kasımda seslendirdiler.

İlk tören Şehit Hamdibey Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek ve öğretmenler tarafından çelenk sunumu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. İkinci tören ise Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama töreninde günün anlam ve önemine dair konuşmayı Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek Yaptı. Özber, “Neşe Alten, Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın ve bir çok öğretmenimiz vatanın her köşesinde bütün evlatlarımızı aynı şuurla yetiştirebilmek için şehadete yürümekten hiç çekinmemişlerdir. Onları her daim anmazsak, yürüdükleri şehadet yolunda bir an bile tereddütte düşmeden eğer biz de yürümezsek, gök girsin, kızıl çıksın” dedi.

Dada sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve komposizyon yarışlarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. Şehit öğretmenleri konu alındığı kısa film ve oratoryo gösterisi sonrasında Şenay Aybüke Yalçın’ın eğitiminde yer alan müzik öğretmenleri, onun ve şehit öğretmenlerin hatırasına bir müzik dinletisi sundu. Yalçın’ın sevdiği eserler seslendirildi. Şenay Aybüke Yalçın’ın da seslendirdiği Magosa Limanı isimli eser seslendirilirken, protokol mensuplarının duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, siyasî parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.